0 plock

Grön tapenade

I lördags kväll dracks det champagne och mumsades snittar. Det blev rosmarinkex med parmesan, polentabitar med timjanröra och soltorkade tomater på och så grön tapendade på små bitar av rostad baugette. Systrarna Eisenmann har gett ut en bibel när det kommer till mingelmat, som just heter Mingelmat. Oj, oj matporr säger jag bara. Jag hämta alla tre recepten från boken i alla fall och delar glatt med mig av det på grön tapenade till att börja med.

Ingredienser
1 dl madel, skållad och skalad
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
2,5 dl gröna oliver
2 msk färska basilikablad
1-2 msk armagnac, konjak eller eau de vie
3 msk olivolja

1 baugette
0,5 dl olivolja

Rosta mandeln i torr stekpanna. Lägg alla ingredienserna utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Skär baugetten i tunna skivor, pensla ena sidan med olja och rosta i ugnen tills de fått fin färg. Fördela röran på bröden. Servera!

PS: På bilden är tapenaden upplagd på nybakat Levainbröd. Funkar det med.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara