0 vego

Fyllda paprikor med pesto och feta

När jag var på Irland här om veckan så passade jag på att köpa med mig ett par mattidningar hem. Alltid skoj att se vad det tipsas om. Jag fastnade för ett recept som såg enkelt och gott ut, och sen delegerade jag ut matlagningen. I veckan blev jag bjuden på rätten av sambon som hade kokat ihop allt. Snyggt och gott, perfekt som matlåda. Lätt som en plätt hälsar min sambo. Här kommer receptet:

750 g färskpotatis, skrubbad och halverad
6-8 vitlöksklyftor med skalet kvar
3 msk olivolja
2 msk färsk rosmarin
3-4 paprikor i halvor
6-8 tsk pesto (1 tsk/paprikahalva)
250 g körsbärstomater i halvor
50 g svarta oliver utan kärnor
100 g fetaost i kuber
Salt och peppar

  1. Värm ugnen till +200 °C. Lägg potatisen i en ungsfast form, lägg i vitlöken, häll på olivolja och strössla över rosmarinen. Salta och peppra. In i ugnen i c:a 20 minuter.
  2. Lägg 1 tsk pesto i varje paprikahalva. Fördela oliver, feta och tomathalvorna i parikorna. Peppra lite.
  3. Ta ut formen med potatis, lägg paprikahalvorna uppepå potatisarna och låt det stå i ugen i c:a 20-30 minuter till. Bara potatisen är klar och paprikorna mjuka så är det klart.
  4. Servera med ett bröd till som du gillar och kanske en grönsallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara