0 kött

Flygplatsmat

Jag är fast på Dublins flygplats. Nej, det är inte som den där filmen med Tom Hanks, the Terminal, jo nästan… Jag har tillbringat fantastiskt många timmar här känns det som. Kommer nog upp i 5 h minst innan planet lyfter. Hur som helst, man måste ju äta. Så vad har jag fått i mig. Jo, en kopp te med kollegan innan han drog. Det var en kopp av det där märket jag inte gillar (läs mer här). Den intogs på en pub där folk antingen skulle till fotbolls-EM eller var på väg på en möhipperesa. Vilka var värst tror ni? Fotbollshulliganerna eller möhippebrudarna? De sistnämnda. Gaah, de hade tröjor med tryck som gjorde att jag kände mig a) gammal, b) städad och c) pryd. Nog om detta. Hur som helst, behövde sitta uppkopplad någonstans och jobba, och då passde det med en fika på Starbucks. Smoothie och en low-fat-rasberry-apricot-muffin (eller vad dennu hette) fick hålla mig och jobbet sällskap. Man får tycka vad man vill om Starbucks, men man vet vad man får. Kanske lite deras idé måntro? Deras matutbud är dock inte största och mest varierade: smörgåsar, smörgås, smörgås. Kände att, hmm, jag åt smörgås till frukost, en sandwich på flyget hit som tidig lunch och sandwich på kundmötet, det får räcka, det är ju två flygningar innan jag kommer hem så det kanske blir en smörgås till, vem vet? I alla fall, ville hita ett ställe där jag kunde få varm mat. Hur svårt ska det vara? Alternativen var puben där jag druckit te, nej tack, ett besök där idag räcker. Starbucks var borträknat. Jag hittade ett ställe som jag trodde var en food court, men de hade bara några ledsna salladsblad att erbjuda. Var hamnar jag? På Burger King… Hmm, inte gott. Blev fiskburgare. Pommes. Juice. Majonäs. Ketchup. Nödmat helt enklet.
En annan grej med flygplatser. Är man på en tillräckligt länge så känns det tillslut som om att det är helt ok att ínförskaffa en ny klocka för 3000 EUR eller köpa en portfölj i krokodilskinnsimitation för 1000 EUR, bara så där! Jag lyckades dock stå emot, slog till på tre mattidningar istället. Vi får se om det kan bli något testlagat utifrån det inköpet.

Dags att hitta information om gaten. Flyget går om
1 h och 10 minuter. Kanske får bli en fika till på Starbucks?


PS: Inlägget skrevs den 14/6 på Burger King på Dublins flygplats.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara