0 kött

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka – either you love it or you hate it. Jag gillar tunnpannkaka. Med sylt. Gärna lite grädde.
Fläskpannkaka däremot har jag inte någon vidare bra relation till. Däremot gillar min ogifta hustru fläskpannkaka bättre än tunnpannkaka så därför bjöd jag henne på det när hon jobbat sent en dag. Uppskattades av henne att få komma hem till ett dukat bord och lite varm mat efter en lång dag.

Det är väldigt enkelt, först sätter man ugnen på 200 grader, sen smörar man en ungsfast form.
Därefter gör man en vanlig pannkakssmet, steker lite bacon och häller ner alltihopa i formen. Skjuts in i ugnen i ca 30 minuter och maten är klar!

Vad kan man servera till då? Anything goes tycker jag. Vill man ha sylt tar man det, vill man ha gräddfil och stenbitsrom tar man det. En enkel råkostsallad kanske?

Till pannkakssmeten behöver du
3 ekologiska ägg
2-3 dl laktosfri mjölk
glutenfritt mjöl till lagom konsistens
(salt)
1 pkt bacon

Du  kan utesluta saltet då baconet är salt i sig.
Mängden mjöl får du prova dig fram till en lagom konsistens.
Glutenfritt mjöl tycker jag är mycket svårare att dimensionera än vanligt mjöl.

Givetvis går det lika bra med ”vanlig” mjölk och ”vanligt” mjöl.
Lycka till!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara