0 fisk

Fisk med romsås och potatis

Fisk med romsås är en höjdare. Här råkade det bli lax för att det fanns i frysen just idag. Men prova med rökt fisk eller valfri vit fisk. Snart kommer dessutom färskpotatisen och då blir det ännu festligare. På bilden kan se se ut som om att jag lyxat hejdlöst och köpt färskpotatis om man ska döma efter storleken, men det är delikatesspotatis. Lyxigt det med, men oj vad fint det ska bli med de där första små späda potatisarna.

Utan anledning egentligen, mer än att det känns retro, så skar jag till grönsaksgarneringar också. Jag och en kompis var i Thailand för ett antal år sedan och då gick vi en matlagningskurs. Första delen av kursen, morgonpasset, var ’fruit carving’. Inte ofta man tar till de kunskaperna, så varför inte mitt i veckan? (Detta var också på samma matlagningskurs som jag lite käckt skulle förklara att jag inte åt kött och skulle stila och säga det på thai. Jag sa att jag inte åt katt. Han som höll i kursen sa att det gjorde inte han heller. Skönt. Pust).

Ingredienser
Fisk av valfri sort, beräknad för rätt antal personer. Som sagt, jag tog lax och tillredde i ugnen rätt och slätt tills den var färdig. Samtidigt kokades potatisen.

Romsås
1 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl crème fraiche
2-3 msk majonäs
Dill efter smak
En burk röd rom
Lite salt

Rör ihop allt till såsen och smaka av med salt. Servera med lite fina grönsaksbitar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara