0 grill/ kött

Fatty – bacon nirvana!


”I’d be vegeterian if bacon grew on trees” läste jag för ett tag sedan på en t-shirt. Amen till det!
Själv gillar jag som bekant och grilla och det finns nog lika många sätt att använda bacon i grillad mat som det finns klotgrillar i världen!

Idag lagar vi köttfärslimpa på grillen – eller som amerikanarna säger ”smoking a fatty”. En fatty  är en slags köttfärslimpa man lindar bacon runt och grillar indirekt i en klotgrill tills den fått fin färg och temperaturen uppnått ca 75-78 grader innuti.

Hur gör man då en fatty? Jag har surfat omkring lite på några av favorit-BBQ-sajterna och hittat några tips som jag tänkte dela med mig av.

Ingredienser
2 paket bacon
c:a 600 gram köttfärs
paprikapulver
chillipeppar
American BBQ spice mix
Glaze-spray

Gör så här

  1. Blanda kryddorna med köttfärsen i en skål.
  2. Väv ihop baconet till en liten matta.
  3. Rulla ihop köttfärsen till en korv lika lång som mattan är bred.
  4. Rulla ihop baconmattan runt köttfärskorven.
  5. Lägg korven på grillen (indirekt grillmetod = briketterna på sidorna, locket på).
  6. Grilla en timme. Spruta på lite glaze under tiden.
  7. Vänd.
  8. Grilla en timme till eller tills temperaturen är ca 75-78 grader i din fatty.
  9. Ta av från grillen och låt vila i folie ca 20 minuter.


Fattyn kan serveras som pålägg på mackan (då är korven uppskuren i skivor) eller varför inte till potatismos ungefär som köttfärslimpa?
Den vart rätt spicy då jag var generös med chillipulvret!

Nästa gång ska jag ta och fylla den med ett lass skivor av någon god ost och kanske hackad gul lök, eller en massa jalapeños.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara