0 sött

Den där syrénsaften…

Jamen hallå.

Den där syrénsaften hälldes på flaska idag. Innan tappning så tänkte jag att jag bara MÅSTE smaka lite. Syrénsaft får ju mig automatiskt att tänka på ord som ”tvål”, ”blåhårig kärring”, ”parfym”, ”äckligt”, bara sådär rent spontant.

Jag hade aldrig i hela mitt liv ens hört talas om nån som tillverkat syrénsaft, än mindre smakat syrénsaft, så spänningen var oliiiidligt hög när jag denna afton, den andra juni i nådens år 2012 provsmakade syrénsaft för första gången i mitt 40…38…28-åriga liv. Eftersom jag (eller nån annan jag känner) ej hade hört talas om syrénsaft, var ju inte förväntningarna på topp direkt.

Hur smakade det då kanske du undrar. Ja, det undrar jag med…

Smaken är väldigt obestämd. Smakar jag på den outspädd så smakar det tvål/parfym som jag trodde, men späder man ut den efter konstens alla saftregler så smakar det….utspädd, tunn rödvinbärssaft…’ish. Svårt att förklara, men jag tycker den var ganska lik rödvinbärssaft dock med annan underton.

Nästan så att du får tillverka lite syrénsaft själv och avgöra! Förvänta dig dock ingen höjdare såsom fläderblomssaft – det är en saft att räkna med! Stay tuned tills flädern har blommat här på den uppländska tundran!

Receptet hittar du givetvis här!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara