0 fågel

Club Sandwich med avokado

Club Sandwich, ja, det finns nog en herrnas massa olika recept av den här godingen. Man har ätit några dåliga, några bra och någon riktig finfining under åren. Den som serverades på strandhaket på Karpathos som bara var lite formfranska med skinka i kanske inte kvalade in till prispallen direkt. Denna, hemmagjorda, går rakt in på förstaplasten. Och nej, jag orkar inte vara ödmjuk. Det här är den godaste club sandwichen jag ätit. Därför delar jag med mig av detta recept till er. Och ja, den är energität. Varsågoda!

Till två smörgåsar behöver du följande:
2 kyckingfiléer
3 skivor Levainbröd (eller annat bröd du gillar)
Smör att steka både kyckling och bröd i
Salt och peppar
En vitlöksklyfta
4 skivor kalkonbacon
1 avokado
God majonäs
Tomat i tunna skivor
Sallad

  1. Skär  varje kycklingfilé i 4 bitar, banka ut och stek i smör. Pressa över vitlök och salta och peppra.
  2. Stek baconet.
  3. Stek brödet i smör.
  4. Montera nu smörgåsen. När jag skriver Levainbröd så tänker jag mig ett stort bröd, alltså måste varje skiva bröd delas på mitten. Total behöver du 6 bitar bröd. Ta en skiva stekt bröd, bred majonäs på brödet, på med tomatskivor, kyckling, bacon och skivor av avokado, lägg på en brödskiva till, upprepa proceduren och toppa med en sista skiva.
  5. Fixera smörgåsen med en lång tandpetare eller kanske ett avklippt grillspett.
  6. Servera med sallad och öl. Njut av att arbetsveckan är slut (min är det i alla fall).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara