0 fisk

Citronsill

Inför nationaldagen häromdagen, gjorde jag lite inlagd sill.

I och för sig fuskade jag lite och använde mig av ”5-minuters-sill” som finns färdig att köpa. Den är kokt och i lag redan, så det är bara att göra själva inläggningen själv.

Receptet har jag totat ihop med laktosfri gräddfil.

Du behöver
1 förpackning inläggningssill/”5-minuters-sill”
2 st ekologiska citroner
2 dl laktosfri gräddfil

Så här gjorde jag

  1. Häll av lagen från sillen, skölj sillen.
  2. Klipp sillen i små portionsbitar.
  3. Skölj och skrubba citronerna.
  4. Riv citronerna på fina sidan av rivjärnet.
  5. Skiva citronerna fint.
  6. I en bunke blandas sill, citronrivet, citronskivorna och gräddfilen. Rör om.
  7. Häll över citronsillen på en fin burk för förvaring. Förvara sillen i kylen.

En del låter spadet sillenfiléerna kommer i, följa med ner i inläggningen. I detta fallet ville jag ha gräddfilen som gegga och lät bli sillspadet.

Njut av egen inlagd citronsill på en bit knäckebröd.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara