0 sött

Chokladbollar

Jag kommer ihåg att jag formligen älskade att äta chokladbollar när jag var liten. Gillar dem fortfarande även om jag inte svullar dem lika ofta nu för tiden. Med åldern samlas fettet runt ekvatorn om jag säger så…

Hur som helst, emellanåt kan man ändå få njuta lite extra av dessa godingar! Två-tre stycken är väl c:a 5 km i spåret skulle jag tro…

Ingredienser
3 dl havregryn
100 gram smör, gärna rumsvarmt
3 tsk kallt kaffe
2 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Till garnering
Kokos eller pärlsocker

Gör så här

  1. Rör ihop smör och socker.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
  3. Strö ut kokos eller pärlsocker på en tallrik.
  4. Forma små bollar och rulla dem i garneringen.
  5. Lägg de färdiga bollarna på en tallrik och ställ svalt för att stelna.

Serveras med fördel på barnkalas!

Vill man ha en gluten- och laktosfri boll kan man byta ut smöret till laktosfritt smör och havregrynet finns i glutenfritt utförande också.

PS: receptet är baxat från chokladbollar.net.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara