0 fågel

Chicken à la King

Jag har förstått att denna anrättning tillhör retrorätterna. Tror dock i ärlighetens namn inte att jag ätit den tidigare. Men bara att se på bilden till receptet att man skulle lägga upp maten med ärtor runtom, ja, då blev jag sugen på att prova själv. Osade lite 70-tal helt enkelt.

Gröna ärtor är verkligen inte en av mina favoriter och får fungerar som Face your fears-light. Vet egentligen inte varför jag inte gillar ärtor, eller tror att jag inte gillar ärtor, för så hemska är de inte. De är snygga att ha med på tallriken, fin färg, enkelt att värma på om man har några skramlandes i frysen. Får se när nästa rätt med gröna ärtor dyker upp här. Tills dess, håll till godo med Chicken à la King.

Vad man behöver:
4-5 dl kött från stekt, grillad eller kokt kyckling
200 g färska champinjoner
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
1 paprika valfri färg
Soja
Peppar
Salt
Ris
Ärtor

Gör så här:
Strimla köttet. Putsa svampen och skär i skivor. Fräs svampen i en gryta/kastrull, det mesta av vätskan ska försvinna innan smöret läggs i. Fräs i c:a 10 minuter. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning och grädde. Låt koka i 3-5 minuter. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Lägg kött och parika i grytan. Låt koka upp och smaka av med soja och svartpeppar, salta lite om det behövs. Servera med ärtor och ris.

Och jo, ärtorna gick att äta.

Receptet kommer från klassikern Vår Kokbok.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara