0 kött

Att blunda för det djur vi äter

Grishuvud på saluhall i Lissabon. Foto: Mats-Eric Nilsson

Idag känner jag att jag vill tipsa om en artikel som SvD-skribenten Mats-Eric Nilsson skrev för ett par veckor sedan. Mats-Eric Nilsson har skrivit flera böcker om matfusk där Den hemlige kocken kanske är den mest kända. 

Artikeln handlade om att det egentligen finns två vägar att gå när det gäller köttkonsumtion. Antingen blir man vegetarian eller så äter du hela djuret utan att blunda för att det är djur på tallriken. Han skriver vidare om att vi roas av barn som tror att fiskpinnar simmar i vattnet och att det mesta köttet är så välfiléat i butiken så att ingen ska behöva slås av tanken att det är ett djur som ligger där.

Läs hela artikeln här: Skenheliga köttätare

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara