0 bröd/ plock

Världens godaste smörgåstårta – del 1 av 2

Imorrn fyller jag 40 år! Wohoo! The big Four-O eller tjutjugi som jag säger.
Dagen till ära har jag tänkt baka världens godaste smörgåstårta. Yum! Receptet kommer ursprungligen ifrån min svärmor.
Den blir absolut bäst om man gör den en eller två dagar före man ska äta den (själva bottnarna och fyllningen) och sedan garnerar den samma dag som ätandet går av stapeln. Den hinner gegga till sig så gött då! Därför blir det del ett idag och del två kommer imorrn!

Ingredienser

  • Rostfranska till de olika lagren
  • Grädde
  • Gräddfil
  • Tonfisk
  • Grillkrydda
  • Port Salut-ost, hyvlad
  • Skinkost
  • Bordsmargarin

Gör så här

  1. Ta en skärbräda eller bricka som får plats i kylen.
  2. Skär av kanterna på brödskivorna och placera ut ett lager över hela skärbrädan/brickan.
  3. Smöra brödskivorna.
  4. Bred på skinkosten.
  5. På med nästa lager bröd.
  6. Smöra brödlager två.
  7. Blanda tonfisken i en bunke med grillkrydda och gräddfil. Smeta ut över det andra brödlagret.
  8. På med brödlager tre.
  9. Vispa vispgrädden hårt. Blanda i lite tomatpuré så grädden blir laxrosa. Ha i lite grillkrydda.
  10. Smeta ut grädden över hela tårtan.

 För att få en mer ätvänlig tårta för folk som är gluten- eller laktosintoleranta så går det givetvis lika bra med glutenfritt bröd, laktosfri grädde/gräddfil.
Tips från coachen: ta inte skinkost om du ska bjuda någon som går på vegetarisk kost. Det gjorde jag en gång, det blir så konstig stämning då… 😉

Så imorrn blir det garnering och ätning av smörgåstårtan. Aaah! Ska bli sååå sjukt gott! Yay!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara