0 fisk

Tunnbrödsklämma med rökt lax & pepparrot

Nu är det den tiden på året som den mastiga maten får stå tillbaka för den lite mer lätta. I alla bemärkelser. Jag känner att jag inte vill stå lika länge och laga mat som under vintern. Sen brukar jag inte heller vara lika hungrig. Därför tänkte jag att det skulle passa utmärkt att göra en tunnbrödsklämma med lax. Nu har vi visserligen gjort mycket laxrätter på bloggen, men det går naturligtvis bra att avnjuta denna klämma med annan rökt fisk än lax.

Till rätten behöver du
En bit kallrökt lax i bit eller annan rökt fisk
Mjölig potatis, med klippt dill på
Rädisor
Gräslök
Isbergssallad, finhackad
Röd lök, finhackad
Honungsmelon
Tunnbröd av bättre märke

Dressing
1,5 dl Creme Fraiche, 34%
1, 5 msk Drottkaviar, Ejderns rökta kaviar
2 msk dill
Pepparrotsvisp efter smak
0,5 dl grovrivet äpple

Gör så här
1. Lägg upp den första delen av ingredienserna på ett stort fat i prydliga högar.
2. Blanda ingredienserna till dressingen
3. Bred ett tunnbröd med dressingen.
4. Portionera ut ingredienser från fatet på ditt bröd och kläm ihop.

Njut gärna med en kall öl till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara