0 sött

Toscapäron och After Eight-päron

För att göra min retromåltid med ostsufflén häromkvällen ännu mer retro, slog jag till på att göra Toscapäron OCH After Eight-päron till efterrätt. Jag kunde inte riktigt med att köpa päron på burk så kokade mina egna päronhalvor lite lätt i vatten innan. Eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilken efterrätt jag helst ville bjuda på gjorde jag bägge. Receptet nedan är alltså för två personer, en päronhalva med vardera topping så att säga. Och jag har egentligen dubblat receptet på toscasmeten, bara för att det är så gott med mycket toscasmet!

Toscapäron
2 päronhalvor
1/2 dl mandelspån
25 g smör
2 msk socker
1/2 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Smält smöret och tillsätt övrig ingredienser. Låt koka upp under omrörning. Häll smeten över päronhalvorna.

After Eight-päron
2 päronhalvor
2 bitar After Eight

In med bägge sorterna i ugnen på +200 °C i c:a 10 minuter. Toscan ska få fin färg, du kan behöva täcka över mintpäronen med lite folie om du gräddar dem i samma form.

Servera med vaniljglass. Jag körde på Sias laktosfris vaniljglass. Succé!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara