0 vego

’Rödgrön röra’ eller paniksallad med quinoa

Hemkommen från långhelg i Göteborg gapar kylskåpet tomt. Kvällsmat måste man ju fixa, så vi gör som Kajsa Varg: man tager vad man haver. Med andra ord är variationerna oändliga. Själv gillar jag att ha en lite matigare bas och idag blev det quinoa. Men fritt fram för matvete, pasta, bulgur, couscous eller gammal överbliven kokt potatis. De soltorkade tomater jag använde är från Kung Markatta, de kallas ’lättorkade’ och är mildare i smaken än de vanliga jag har köpt tidigare. Och så är deras produkter ekologiska, sån’t gillar vi i UKM!

Recept
Kokt quinoa för 4 personer
Några soltorkade tomater
Lite grillade inlagade paprikabitar
Gröna oliver med pimento
Kokt broccoli
Fetaost
Gurka
Coctailtomter
Vinegrett på vitvinsvinäger, olivolja, pressad vitlök, salt och peppar

Blanda ihop allt i en bunke eller på ett fat. Servera med bröd. Smaklig måltid!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara