0 sött

Rabarbertrio – del två – Rabarberpaj

Fortsätter min rabarbertrio med del två – rabarberpaj.
Detta är ju så himla gött! Smulpaj med rabarber i plus en stor klick marsansås!

Till pajen behöver du:

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • ca 100 gram smör
  • rabarber

Kör vetemjöl och socker i matberedaren med kniven monterad. Kör en liten stund så det blandas ordentligt. Skär ner smöret i små kuber och häll ner i matberedaren. Kör tills det börjar klumpa ihop sig.
Skölj och hacka rabarbern i centimeterstora bitar och lägg dem i en smord ungsform. Strö över lite socker. Täck med smulpaj. Skjuts in i ugnen i 220 grader i ca 15-20 minuter tills pajtäcket fått fin färg.
Avnjut din egenhändigt tillverkade rabarberpaj med lite gammaldags vaniljsås!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara