0 plock

Pressgurka på Mikaels vis

Ibland går jag under namnet Mr. Ättika. Eller, det gör jag inte alls. Men det vore snyggt. Jag ska nog försöka lansera det på bred front.

Som ni kanske har läst så har jag ju skrivit om sill i ett par inlägg nu. Så när jag hade ättikaångan uppe så passade jag på att göra lite pressgurka. Pressgurka är ju egentligen gurka som ska ligga i press under något tungt fat eller dylikt. Det går lika bra att göra det i en glasburk där du ser till att ättikslagen täcker gurkan ordentligt. Det fina med pressgurka är att du inte behöver koka upp ättikslagen så det går fort att göra.

Denna pressgurka ska ätas till en stek som kommer i ett kommande blogginlägg.

Ingredienser
1 normalstor gurka
2 dl vatten
2 msk ättikssprit 12%
2 msk florsocker
2 msk Krusbladig persilja
1 krm vitpeppar
1 krm salt

Gör så här
1. Lägga alla ingredienser utom persiljan i en burk med lopp eller en shaker och skaka hårt en minut.
2. Hyvla gurkan tunt och lägg i glasburken.
3. Häll på lagen så att det täcker gurkan. Lägg i hackad persilja.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara