0 fågel

Kycklingburgare

Det kan vara så galet gott med burgare. Faller andan på och du då inte orkar stå med färs och blanda och göra fina hamburgare, ja då är det en genväg att använda kycklingfiléer till din anrättning. Jag anser att det är dressingen och de stekta brödena som gör den här rätten. Vill du ha mer sting i såsen, häll i lite tabasco eller chili, fritt fram att vara kreativ.

Ingredienser
Kycklingfiléer
Smör
Salt och peppar
Hamburgerbröd
Potatismängd efter hunger
Lite sallad och en tomatskiva eller två

Dressing
1 dl Grekisk/Turkisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
0,5 dl chilisås
0,5 dl Bostongurka
Vitlök

Klyfta potatis och ugnsrosta dem (så här).
Dela kyckling filéerna i tunna skivor, banka ut den lite, stek i smör, salta och peppra.
Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och eventuellt peppar.
Stek brödet i smör, obs, endast riktigt smör duger.
Montera burgaren och njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara