0 grill

Kryddsmör

Ett klassiskt tillbehör till en redig köttbit är kryddsmör. Det var väldigt länge sedan jag åt kryddsmör – nu får det vara dax igen!

Du behöver

  • ca 100 gram smör (laktosfritt funkar också, jag valde vanligt smör)
  • kryddor

Angående kryddor så kan man ju vara lite wild & crazy om man vill. Idag vart det tre olika varianter – vitlök (mest för att jag älskar vitlök), gräslök (för att det växer som ogräs ute i trädgården) samt en påse herbal rub jag hade i skafferiet.

Vitlöksvarianten – inte så svårt, pressa ett par vitlöksklyftor ner i smöret. Blanda om ordentligt.

Gräslöksvarianten – lite mer avancerat då det inbegriper en sax. Gräslöken klipps fint ner i smöret. Blanda om ordentligt.

Nu kommer det svåra – örtrubbsvarianten….klipp upp påsen, häll ner i smöret, blanda om ordentligt.

Sådär, nu har du förhoppningsvis tre skålar med tre olika smörgeggor. Dax för nästa steg!
Fram med lite bakplåtspapper – ett ark per smörvariant.
Ta en slickepott eller smörkniv och smeta ur allt ur skålen till en hög på pappret. Rulla ihop pappret till en liten korv, sen ska alltihopa in i frysen för att stelna.

Vid servering – ta en nygrillad köttbit och lägg på en skiva av valfri smörkorv på. Se på när smöret smälter och sprider en ljuvlig arom över köttet. Torka bort snålvattnet med servetten och hugg in!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara