0 tips & trix

Konferensmat – a mixed bag

Jag har varit på Biblioteksdagarna i 3 dagar som ni redan har fått höra i ett tidigare inlägg. Maten har väl varit lite upp och ned. Minst sagt. Sista konferenskvällen bjuds det på fest och då brukar maten bli lite bättre. Nu blev den i och för sig bättre från en ganska låg nivå.

Vad fick vi då? Förrätten var riktigt bra. Det bjöds på rökt skinka som hade en bra konsistens. Lagom sträv som skinka ska vara när den är bra och inte vidrigt glansig och fullpumpad med sockrig koksaltlösning som merparten är på marknaden. Till skinkan serverades en croissant, sallad och en fin sötsyrlig aprikoschutney med chili.

Huvudrätten var en ”hamburgare” där två fiskfiléer (marulk och fjällröding) var ihoplagda och som serverades med en tyvärr smaklös pressad potatis och några rätt ledsna ugnsrostade rotsaker. Det bjöds även på en vitvinssås till. Råvarorna var väldigt bra på pappret men utfallet blev tyvärr inte helt lyckat.

Desserten var stor och mastig, en smakbomb utan dess like. Chokladkolacheesecake med hallon, jordgubbar och grädde. Här var det egentligen bara grädden som inte var bra. Sprutgrädde är vedervärdigt jämt. Hörde ni? J-ä-m-t.

Totalt sett en helt okej middag med förrätten som flagskepp.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara