0 tips & trix

Kaffe latte och fantastisk smörgås med lax och rödbetor

I fredags hanns det med en liten repa på Göteborgs gator. Efter att ha snokat runt i diverse vintagebutiker och mysiga inrednigsbutiker råkade vi av en slump hitta de Matteo på Magasinsgatan. Kunde vi hamnat mer rätt? De bakar sitt eget surgdegsbröd och rostar kaffebönor. De månar om var kaffet kommer ifrån, och det gillar vi. Som de säger: ‘Vi har en smakmission som vi vill dela med dig. Välkommen att följa med på vår kafferesa’. Jag drack min första kaffe latte under min föräldrarledighet (och den sista eftersom jag nu börjat jobba). Latte med soyamjölk. Mums! Och inte bara kaffet är värt ett besök. Jag och sambon delade på en grillad smörgås med chèvre, rökt lax och rödbetor på surdegsbröd. Till det serverades det en dip av yoghurt med lite gräslök i. Rödbetor och chèvre är alltid en vinnande kombo (se tidigar einlägg om tapas). Jag passade såklart på att fråga hur det hade gjort smörgåsen. Enkelt sa de. De kokade rödbetorna mjuka och marinerade dem sedan i citron. På smörgåsen bredde de sen lite smör, la på rökt lax, några skivor chèvre och sen på med skivorna av de marinerade rödbetorna. Några minuter i smörgåsgrillen (våffeljärnet om man kör det hemma) och sen är det bara att njuta. Vi avslutade fikan med en mycket god äppelkaka också. Jag har ett liknande recept som jag snart måste dela med mig av. Men tills dess, håll till godo med suverän smörgås.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara