2 vego

Himmelskt god vegetarisk lasagne

Världens godaste lasagne hittar ni receptet på nedan. Ja, jag har i alla fall inte ätit godare lasange – än. Ännu ett recept jag önskar att jag själv hade komponerat. Men jag har hittat det på Linnéas Skafferi. Jag har dock bytt ut nötfärsen mot quornfärs och lagt till en vitlöksklyfta, produktutvecklat lite. Lasagnen är hur som helst oslagbar. Fungerar som vardagsmat eller bjudmat. Och är lika god nylagad som i lunchlådan dagen efter.

Recept för 4 personer

Tomatsås
1 pkt quornfärs (eller annan färs, vad man nu föredrar)

1 stor gul lök
1 zucchini
1 dl balsamvinäger
1 tetra krossade tomater
1 tsk salt

Peppar

En nypa socker
Någon tsk vardera av torkad oregano, timjan, dragon och mejram
1 vitlöksklyfta
Sås
3 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 tsk salt
2 dl vällagrad ost/parmesanost

Lasagneplattor

Gör så här

  1. Värm ugnen till +220 °C.
  2. Skala och finhacka löken, skär ner zucchinin i småbitar, stek detta mjukt i en gryta. Ta av från sprisen.
  3. Bryn färsen, tillsätt balsamvinäger, krossade tomater, salt, peppar, socker och örter. Blanda i löken och zucchinin. Låt puttra, pressa i vitlöken och smaka av med eventuellt lite mera salt.
  4. Varva tomatsåsen med lasagneplattor i en ugnsfast form.
  5. Vispa samman crème fraiche, grädde och salt, koka upp och häll detta över lasagnen.
  6. Riv osten och sprid ut den i ett jämnt lager.
  7. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, så inte osten bränns vid.
  8. Gratinera i c:a 30 minuter eller tills pastan är genomkokt.
  9. Servera med rivna morötter till.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Anonym
    4 juli, 2014 at 07:35

    Underbart gott! Rekommenderar starkt!

  • Svara
    Karin
    4 juli, 2014 at 10:20

    Vad roligt att den föll på läpp! en favorit hos mig med (såklart). Ha en fin sommar! //Karin

  • Svara