0 plock

Hamburgerdressing och coleslaw

Jag skulle se Champions league-finalen i goda vänners lag, en kväll som senare skulle ebba ut i sportslig besvikelse men som inleddes med en lyckad hamburgermiddag. Jag hade dressing och coleslaw på min lott. Dressing hade jag aldrig gjort tidigare, men jag var tvungen att testa eftersom köpt dressing smakar konstigt och är på tok för söt. Läste lite recept för att bilda mig en uppfattning om vad som brukar vara i. De flesta innehåller såväl chilisås, bostongurka som ketchup/socker. Låter för sött redan innan man börjat. Nåja. Så här gjorde jag.

Hamburgerdressing
1,5 dl Crème Fraîche
0,5 dl Hellmans majonnäs (godast)
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Chilisås
1 msk Rostad lök
1 msk Bostongurka
1 skvätt Worcestershiresås
1 skvätt Tabasco
Salt, peppar

Coleslaw har jag viss erfarenhet av och det är ett otroligt gott tillbehör till mycket. Kanske framför allt till grillat (Hör du det Ulrik?). Mättande är det också så jag tycker inte man behöver äta så mycket potatis till hamburgaren heller. Jag gör min coleslaw på gräddfil för att få en viss syrlighet och så blir den inte lika mastig som att göra den på creme fraîche.

Coleslaw
1 stor morot
0.5 medelstort vitkålshuvud
1 stort äpple
1 liten rödlök
2 dl gräddfil
0.75 dl Hellmans majonnäs
1 tsk socker
1.5-2 tsk Dijonsenap
Salt och peppar

Gör så här
1. Grovriv morötterna, osthyvla vitkålen, hacka löken och lägg i en bunke.
2. Blanda alla ingredienser till dressingen.
3. Rör ihop dressing med grönsakshacket.
4. Riv äpplet och ha i på slutet. River du äpplet i steg 1 så hinner det bli brunt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara