0 vego

Halloumisallad med bönor och rödbetor

Ni som följer bloggen har kanske läst mitt tidigare inlägg om mina vedermödor i matbutiken i min jakt på belugalinser och edamamebönor. Om inte så kan ni läsa om det här. Enligt en kollega på jobbet så finns dessa två ingredienser på mitt lokala Ica. Den stackars Ica-anställda hade nog en dålig dag eller kanske tänkte på att dricka öl i stadsparken. Nu slutade det hela med att jag gjorde receptet på vanliga sojabönor och 1 paket ekologiska linser från Zeta som receptet angav som alternativ till belugalinserna.

Receptet har jag hämtat från den eminenta tidskriften Allt om mat som även har en väldigt fin webbplats. Väl värd att kika in på.

Ingredienser
8 st små kokta rödbetor (ca 250 g) (koka en extra och ät med smör)
2 dl svarta belugalinser (finns i Risentas sortiment) alt 1 förp ekologiska linser (Zeta, 380 g)
1 1/2 dl skalade Edamamebönor
4 st tomater
1 st liten rödlök
1 st halloumiost, (200-250 g)
Rucola
vit balsamvinäger alt vitvinsvinäger
salt + nymald svartpeppar

Kesoröra
1 näve rucola

2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1/2 st vitlökslyfta, riven
1 ask keso, (250 g)

Gör så här
1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten (gott med lite motstånd tycker jag).
2. Koka linserna i rikligt med saltat vatten ca 25 min. Tillsätt edamamebönorna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av i sil och skölj linser och bönor i kallt vatten. 
3. Skiva tomater och rödlök.
4. Mixa olivolja, rucola, honung och vitlök med en stavmixer. Blanda i keson. 
5. Blanda linser och bönor med 1 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm salt. Skala och klyfta de kokta rödbetorna.
6. Stek Halloumin frasig i tärningar. 
7. Lägg upp alla ingredienserna på ett stort serveringsfat. Ha kesoröran vid sidan om. 
Lyssna gärna på den här välstekta soulburgaren till maten. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara