0 fisk/ grill

Grillad tonfisk med avokado- och mangosalsa

Igår var det 26 grader i Uppsala. Sådana dagar jag bara vill dricka vatten och äta sallad. Jag hade dock köpt färsk tonfisk som jag skulle göra något med. Till grillad tonfisk tycker jag att det passar bra med någon form av salsa. Jag gjorde ett recept som Cathrine Schück var mamma till. En salsa gjord på mango, avokado och tomat och som får lite sting av chili och koriander. Helt perfekt till tonfisken.

Ingredienser till 4 personer
4 tonfiskskivor á 125-150 gram
1 mango (funkar med djupfryst om du inte hittar färsk)
1 stor avokado
pressad lime
2 tomater
2 knipplökar
2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
en halv chili
1 knippe färsk koriander
salt och peppar

Gör så här
1. Hacka mango och avokado i tärningar. Pressa lime över så mörknar inte avokadon. Tärna tomaterna och hacka löken. Vänd ihop alltsammans och blanda med vit balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
2. Smaka av salsan så att den är sötsyrlig. Hacka i chili Låt stå kallt till servering.
3. Pensla fisken med olivolja och krydda med flingsalt och nymald svartpeppar. Grilla tonfisken ett par minuter på varje sida. Kom ihåg att kärnan ska vara rå! 
4. Servera den varma nygrillade tonfisken med den kalla och fruktiga salsan tillsammans med bladspenat. Ät gärna ett gott bröd till. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara