Röda linser tänker ni, igen. Har de snöat in fullständigt de där Uppsala Kamrat Mat? Ja, kanske. Typ. Men just nu råkar det några dagar efter löning och man är ’Kung i baren’, men det kommer dagar då det är några dagar innan löning… Då är röda linser billig, bra och mättande krubb att ta till. Hur som helst, den här röran blev jag bjuden på hemma hos en kollega en gång. Hon bodde då i Gottsunda, därav namnet nu. Den har en osannolik blandning av ingredienser, så läs igenom receptet en gång extra innan du drar igång. Kan vara så att man inte har allt hemma.
Ingredienser600 g röda linser (torra)
140 g små russin
250 ml kapris
1 röd lök
Hackad persilja
Skölj och koka linserna.
Hacka lök och russin och blanda det med linserna. I med kapris och persilja.
Dressing
250 ml olivolja
70 ml rödvinsvinäger
2 msk socker
2 tsk havssalt
Lite svartpeppar
1 tsk senapspulver
1 tsk kummin
1,5 tsk currypulver
1/4 tsk muskot
1/4 tsk kanel
Häll dressingen över salladen och låt den dra till dagen efter. Urmumsigt att servera till en paj och sallad.
2 kommentarer
Mary
22 december, 2017 at 09:34Det här är fortfarande såååå gott!!
Karin
25 december, 2017 at 20:16Måste testa att göra den igen, var länge sedan. Tack för tipset! Och tack för att du bjöd på den ursprungligen. /Karin