0 sött

Glutenfria våfflor

När vi var i Göteborg och sprang Göteborgsvarvet, åt jag våfflor till frukost dagen efter. Våfflor är ju så himlarns gott. Dessvärre hade hotellet inte några glutenfria våfflor så min kära sambo fick inga.
Igår gjorde jag därför våfflor till lunch – givetvis glutenfria och laktosfria.

Du behöver

  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • Två ägg
  • 100 gram smält smör (laktosfritt)
  • 1 förpackning laktosfri vispgrädde
  • Sylt
  • 6-7 dl laktosfri mjölk
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Smält fettet och häll det i en bunke.
  2. Mät upp mjölken och häll i bunken.
  3. I med äggen.
  4. I med mjölet.
  5. OBS! Viktigt: låt smeten svälla en stund. Mjölmixen är lite trixig vilket gör att det är lätt att ta i för mycket så smeten blir för stabbig.
  6. Grädda våfflorna på smörade laggar.

Till våfflorna serverar du laktosfri vispgrädde och sylt!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara