0 sött

Gluten- och laktosfri kladdkaka

Då min sambo är gluten- och laktosintolerant har jag börjat lära mig baka med glutenfritt mjöl. Det laktosfria brukar inte vara några problem, där finns det många olika substitut, men just det glutenfria mjölet har jag inte riktigt blivit vän med ännu. Framför allt när det gäller bakning av matbröd.

Hur som helst, detta receptet fick jag av en kompis som hade hittat det nånstans på nätet.

Du behöver

 • 2 st ägg
 • 2.5 dl strösocker
 • 1.5 dl fin glutenfri mjölmix
 • 4 msk kakao
 • 100 gram mjölkfritt margarin

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 150 grader.
 2. Rör ihop ägg och socker.
 3. Sikta i kakapulvret och mjölmixen.
 4. Tillsätt smält, avsvalnat fett.
 5. Häll smeten i en smord springform eller motsvarande.
 6. Grädda i 30 minuter.
 7. Servera med en klick laktosfri vispgrädde.

Den vart så där härligt kladdig! Perfekt!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara