0 grill

FrankenWeber

Ja, jag gillar grillat OCH pizza – so sue me! 🙂
Varför inte kombinera de bĂ„da och göra grillad pizza? Helst skulle jag vilja ha en riktig vedugnsbakad pizza – de blir ju lite extra goda eller hur?
Jag lyckades tigga Ă„t mig nĂ„gra bitar eldfast tegel av en kompis och skred sedan till verket för att likt dr Frankenstein skapa mig ett eget litet monster – The FrankenWeber!

För att modifiera din grill behöver du

  • förslagsvis en klotgrill, kan fungera med annan sorts grill ocksĂ„
  • eldfast tegel
  • en bit armeringsjĂ€rn
  • en bit plĂ„t (kan ev uteslutas, den anvĂ€nds som vindskydd)
  • en IR-termometer för att mĂ€ta yttemperaturen pĂ„ teglet innan pizzagrillningen
  • en pizzaspade/stekspade som hĂ„ller för höga temperaturer, det blir ledigt över 300 grader i grillen.

Pizzadegsreceptet kan du nog ta vilket som helst. Har fĂ„tt för mig att hemligheten ligger i den tokvarma ugnen, eller iaf ”stengolvet” som gör att pizzan bakas hett och fort. Det Ă€r vĂ€l inte för inte som en del anvĂ€nder sig av sĂ„n hĂ€r baksten nĂ€r de bakar bröd i sin vanliga ugn.

Hur som helst lovar jag att det blir en fantastiskt god pizza!

Du kanske ocksÄ gillar

Inga kommentarer

Svara