0 vego

Ettårskalas med pastasallad, morotskaka & cakepops

Lilla korvungen har hunnit bli ett år. Hujedamig vad det gick fort. Dagen till ära sken solen och partytälet som vi trodde skulle skydda oss mot regn fick istället skydda mot solstrålarna. Ettårskalaset kombinerades med namnkalas och ja, vi var några stycken i trädgården. Det bjöds på pastasallad, vitlöksdressing, bröd och fika. Fikat blev morotskaka, kolakakor och cakepops med kaffe, te och saft.  Pastasalladen förbereddes med att kycklingen preppades igår, men allt annat till den fixades i morse. Koka pasta, göra dressing, skära grönsaker och blanda, blanda, blanda och smaka av, krydda lite till. Mamma bakade brödet, det tackar vi för. Kolakakorna bakades häromdagen som ni vet. Cakepops och morotskakorna gjordes igår (se recpet cakepops). Har man större frys än det här hushållet så kan ju kolakakor med fördel frysas, likaså odekorerade cakepops och morotskaka utan frosting. Att vi nu kommer kunna äta pastasallad ett par dagar säger väl att jag kanske tog i lite… Men hellre för mycket än för lite. Recept på morotskaka kommer en annan dag.

Ingredienser i pastasalladen
Pennepasta
Oliver
Kapris
Coctailtomater
Gul och röd paprika
Ruccola
Kyckling
Rödlök
Vinägrette på vitvinsvinäger, olivolja, salt, peppar och Dijonsenap

Vitlöksdressing
Grekisk/Turkisk yoghurt
Vitlök
Olivolja
Salt

Blanda, ät och njut! Hipp hipp hurra på finaste ungens födelsedag!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara