0 grill/ kött

Chivapchichi

Chivapchichi a.k.a Serbian Hamburger Fingers a.k.a Balkankorv – ja, kärt barn har många namn, kanske lika många som stavningsvarianterna av namnet.

Chivapchichi är en form av grillade köttfärskorvar/kebab som har sitt ursprung från Balkan. Vanligen serveras köttfärskorvarna i pitabröd med rödlök, ajvar, lite grönsallad etc, lite som en ”kebab med bröd”.

Idag använder jag en blandning av fläsk- och nötfärs eftersom jag tycker det blir lite saftigare så.

Ingredienser

  • 500 gram blandfärs
  • 3-4 krm salt
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm spiskummin
  • 1 krm chillipeppar
  • lite vatten, typ 1 dl
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Blanda färsen med kryddorna och vattnet. Forma dem runt spett och pensla med oljan. Grilla!
Eller gör som på bilden, skippa spetten och stek köttfärskorvarna i stekpannan.

Tips från coachen: tycker man att färsen blir för smetig/lös, dra i lite ströbröd för att tjockna på den lite.

Som serveringsförslag kan man byta ut pitabrödet till ris. Servera med ajvar, skivad rödlök, lite fefferoni och en grönsallad!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara