0 sött

Äppelkaka som är härligt seg

När vi var i Göteborg här om sistens så hamnade vi ju på det där fantastiska ställer Da Matteo. De hade en äppelkaka som påminde mig om den här gamla godingen. Ett recept som har hängt med sen jag var liten. Säger någon äppelkaka är detta kakan jag tänker på. Lätt att laga är den också. Vill man dessutom bjuda många på den kan man enkelt göra den i en långpanna istället. Dubbla eller trippla då satsen med smet.

Ingredienser
2 ägg
2 kaffekoppar vetemjöl
2 kaffekoppar strösocker
2 tsk bakpulver
2-3 äpplen
50 g smör

Rör ihop ägg, vetemjöl, socker och bakpulver. Häll i en smörad och bröad springform. Skala och klyfta äpplena. Tryck i klyftorna i smeten. Klicka ut smöret uppepå kakan. In i ugnen på +175 °C i c:a 25 min. Kakan kommer sjunka på mitten och vara högre på kanterna. Och ja, den ska vara lite kladdig, dock inte smetig i mitten. Vill du piffa till den kan du ha i lite kardemumma eller kanel i. Servera som den är eller med lite glass eller vaniljsås till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara