0 fisk

Smördegsinbakad lax med spenat och chèvre – första placeringen i trio i lax

Vi är framme vid förstaplacering på laxrätterna. Enligt mig är detta en gudomligt god laxrätt. Väldigt mättande, men oj så god. När jag serverar den här hemma blir det med en sallad till. Gärna med fänkål, paprika, coctailtomater, morot, ruccola och kanske några rostade solrosfrön. Det hela kan toppas med en enkel vinegrette på olivolja och balsamvinäger.

4 bitar lax
4 ark smördeg
200 g bladspenat (jag brukar ta frusen)
2 finhackade vitlöksklyftor
Riven muskot
2 skivor chèvre
1 ägg

Tina smördegen och kavla ut den, gärna mellan plastfolie, då fastnar den inte. Fräs spenaten i lite smör med vitlöken, salta och peppra efter smak och riv över lite muskot. Lägg en laxbit på varje smördegsark, salta lätt, toppa med spenatfräset och en bit chèvre, vik ihop till ett paket och nyp ihop skarven. Pensla paketen med uppvispat ägg. När jag lagade rätten nu toppade jag allt med sesamfrön. In i ugnen i c:a 20 min på +200 °C. Servera. Ät. Njut.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara