0 sött

Sega tranbärskakor

Idag är jag bortbjuden till vänner jag inte träffat på länge. Givetvis vill jag ha med mig något. De här kakorna är gudomliga och det känns ju som rätt kakor att ta med sig. Jag önskar att det var jag som hade kommit på det här receptet, men så är det inte, har hittat det på Söta Saker. De känns lite nyttigare – vilket de med största sannolikhet inte är. Hursomhelst, de blir sega men ändå lagom knapriga och de är helt fantastiska!

Och så här gör du för att få till dessa godingar:

100 g smör
1 msk honung
1/2 dl vatten
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfröm
1 dl torkade tranbär
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Smält samman honung, vatten och smör i en kastrull och låt svalna. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och slå över smörblandningen. Rör till en kladdig kakdeg och forma till små bollar, c:a 12 st på en plåt, de flyter ut under gräddning. Lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i +175 °C i c:a 15 minuter. Ibland serverar jag kakorna som efterrätt tillsammans med en smoothie.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara