0 grill

Potatissallad från Down Under

En kompis till mig bodde i Australien under en period. Där träffade han en massa nya vänner, en av dom var Rowan. Rowan är en skön snubbe och har gärna grillpartaj så ofta han kommer åt. En rolig grej var när han och hans kära fru Melissa var här i Sverige och hälsade på, givetvis under smällkalla januari. Ingenting stoppade Rowan från att ta kommandot över grillen och brassa en mycket god Aussie BBQ. Han kavlade bara upp ärmarna på sin nyinköpta dunjacka och fire’ed up the ol’ baaarbie!

En sak som han lärde mig var ett recept på en riktig god potatissallad. Mängderna av allting fick jag aldrig, man får helt enkelt freebase’a lite när man vevar ihop det här:

  • Stekt bacon skuret/klippt i små bitar
  • Kokade potatisar, obs inte mjuka – ska vara lite al dente
  • Hårdkokta ägg skurna i småbitar
  • Hackad gul lök
  • Majonnäs – kom igen, var generös nu.
  • Salladsdressing med smak av vitlök, ett par flaskor

Veva ihop allt och låt stå och dra. Den är ännu godare en eller ett par dar efter man gjort den. Servera till grillat kött. Dryckesförslag: australiensisk öl, Victoria Bitter, drucket direkt ur flaskan så klart! Cheers mate!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara