0 vego

Piffad linssoppa med jordärtskocka

Linssoppa är en sådan där rätt som jag nog aldrig trodde jag skulle laga själv. Men, man kan alltid ändra sig. Den här linssoppan blir snäppet piffigare med jordärtskockan och balsamvinägern, krämig och fin. Dessutom är den mycket lättlagad.

1 stor gul lök, hackad
2 msk olja eller smör
3 dl röda linser
1,25 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 potatisar i små bitar
2-3 jorsdärtskockor i små bitar
2 msk tomatpuré
2,5 msk balsamvinäger
1 tsk salt
Lite grovmalen svartpeppar
Crème fraiche till servering

Fräs löken på svag värme så den blir genomskinlig i en kastrull, den ska inte ta färg. Häll i resten av ingrendienserna och låt puttra på i c:a 30 minuter. Smaka av och se om det kanske behövs mera salt. Jag mixar soppan slät och serverar med lite crème fraiche och idag blev det med nybakat Levainbröd till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara