0 sött

Panikmat

Man kan ju tycka att under påsken borde kylskåpet digna av god mat och fina råvaror. Ehh, så var och är inte riktigt fallet hemma hos oss av någon konstig anledning. När det då blev dags för lunch får man sonika ta vad man haver. Så från egentligen ingenting blev det en tvårätters i alla fall: lite matigare pannkakor och lite sötare pannkakor. Ärtskotten på bilden är egenhändigt odlade. Mer om detta i ett senare inlägg.

Smet som räcker lagom till 2 hungriga personer
3 ägg
3 dl mjöl (gärna dinkel)
6 dl mjölk
en nypa salt

Vispa ihop smeten och stek pannkakorna till önskad färg i riktigt smör.
Servera några pannkakor med crème fraiche och hackad rödlök och några med sylt, grädde och annat gott som förgyller en efterrättspannkaka, kanske lite kanel, socker och skivad banan (jag hann inte ens fota min innan den slunkit ner).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara