0 plock

Mojo Rojo

På mina resor i Spanien har jag allt som oftast kommit över såsen Mojo Rojo. Den godaste hittills var serverad på restaurangen La Barca i Los Cristianos på Teneriffa. Där serverades det röda guldet med grillad kanin och Papas Arrugadas. Såsen var riktigt bra och ganska stark. Denna variant är inte fullt lika stark, ifs kan du bysta i mera chilliflakes.
OK, så hur göra?

100 gr mandel
250 gr rostad paprikafilé
1 msk rödvinsvinäger
2, 3…4 vitlöksklyftor
1 eller 3 tsk chilliflakes
1 tsk salt
2 dl olivolja
1 dl solrosolja

  1. Skålla och skala mandeln. Ett jädrans pillgöra, men it’s sooo worth it.
  2. Hacka paprikafiléerna till småbitar.
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Ta fram stavmixern (eller matberedaren) och mal ner alltihopa till en grov smet.
  5. Tillsätt kryddorna och börja häll på oljan i en tunn, tunn stråle.
  6. Now the magic happens – emulsion FTW!
  7. Häll i all olja (obs, fortfarande i tunn stråle).
  8. Smaka av och njut till vad-du-vill (på macka, till grillat, med sked).

Tips från coachen: gör en dubbel sats när du ändå håller på.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara