0 kött

Mac’n’cheese meets herr Wurst

Ibland blir det en sån där dag som man bävar för – du har jobbat hela långa dagen, kommer hem tokhungrig och med blodsockret nere i tånaglarna och kylskåpet ser ut som en livsmedelsbutik under O-ringen fyradagars – utplockad, länsad och allmänt trött. Vad göra?
Jo, då när nöden är som störst är uppfinningsrikedomen som störst. Man gör som Kajsa Varg, tager vad man haver helt enkelt.


Du behöver

  • Makaroner (hittade en slatt glutenfria makaroner i skafferiet)
  • Korv (jag tog lite vad som fanns i kylen, lite kycklingkorv, vanlig grillkorv och en bit falukorv)
  • Riven ost
  • Svartpeppar
  • Majonnäs, cremefraiche, turkisk yogurt eller liknande (kanske inte bara majonnäs…blir lite för stabbigt)
  • En paprika

Gör så här

    1. Koka makaronerna.
    2. Skär korven i småbitar och stek den.
    3. Häll av vattnet från makaronerna och häll ner de färdiga makaronerna och korvbitarna i en bunke.
    4. Botanisera i kylen och leta fram nått kletigt, typ majonnäs, creme  fraiche, turkisk yogurt, gräddfil eller annat.
    5. Häll ner kletet i bunken. Krydda med svartpeppar.
    6. Hacka paprikan i småbitar.
    7. Har du lite riven ost, veva ner det också.
    8. Rör om alla ingredienser och häll över i en ugnsfast form.
    9. Skjuts in i ugnen på ca 175 grader i ett tag tills osten har smält.
    10. Servera tillsammans med lite grönsallad.

     Lite ”pyttipanna” över det, kanske inte nått man serverar på parmiddagen men det värmde gott i min blodsockerfattiga kropp!

    Du kanske också gillar

    Inga kommentarer

    Svara