0 fisk

Lime- och pepparrotssill och en enkel currysill

Ja, nu har min sill stått i kylen i ett par dygn och doftar så där härligt som man vill att sill ska dofta. Ni minns att jag gjorde två glasburkar med sill. En av dem ska vara just en enkel inlagd sill så den betecknas som klar.

Den andra glasburken däremot ska vara bas i min lime- och pepparrotssill (ska bli spännande att se vad min kollega Karin tycker som inte är så förtjust i pepparrot).

Ta upp sillbitarna ur lagen och låt de rinna av medan du rör ihop följande:

1 dl Creme Fraiche
1 burk Cantadou med pepparrotssmak
1 lime, både saft och rivet skal
1 msk honung
1 msk riven pepparrot (kan uteslutas om man inte vill ha så mycket pepparrotssmak)
salt och peppar

Lägg i sillbitarna i röran och lägg i en glasburk och ställ i kylen.

Svensk/Dansk currysill
En annan sill som är lätt att göra är Anna Bergenströms svensk-danska currysill på matjessill. En gott alternativ till sillbordet som helst avnjutes med ett gott knäckebröd.

Ingredienser
1 dl Creme Fraiche
1 dl majonnäs
Ett par tsk curry efter smak
Ett halvt rivet äpple
Salt och peppar

Innan du lägger ner matjessillbitarna i röran så låt de rinna av väl.

Trevlig valborg!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara