0 fisk

Inlagd sill

Sill i glasburk från Surte glasbruk

Man är ju svensk. Då gillar man sill. Eller, många gör det i alla fall. Dessutom är det ju Valborg. Och då äter man sill.

Inlagd sill tar ju inte direkt många minuter att slänga ihop men kräver ju lite framförhållning eftersom sillen helst ska stå i alla fall två dygn. Jag har tänkt att göra ett gäng sillar varav två som har inlagd sill som bas och två som har matjessill som bas. Idag kan ni läsa om den inlagda sillen.

Ingredienser till två glasburkar
2 burkar inläggningssill 
2 skivade gula lökar
4 stycken lagerblad (2 i vardera glasburk)
2 msk grovstött kryddpeppar
2 små skivade morötter
Rödlök till garnering
Lag
4 dl vatten
2 dl ättika 12%
3 dl socker

Gör så här
1. Häll av sillen och låt ligga i vattenbad i ett par timmar
2. Koka upp lagen och låt den svalna
3. Ta fram två glasburkar, ca 20 cm höga
4. Varva morötter, lök, sill och kryddpeppar i burken och slå på lagen
Låt stå i kylskåp i minst två dygn. 
Håll ut, imorgon fortsätter sillföljetongen!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara