0 vego

Indisk linsgryta

Över nyår så var jag på bröllop i Indien. En upplevelse som jag kommer att bära med mig resten av livet. Föga anade jag att det även skulle bli en matresa utöver det vanliga. Smaker, färger ja allt. Det blev en vegetarisk resa och jag tror inte att jag åt något som jag inte tyckte om. Tyvärr har jag inga recept från resan, men väl hemma så har jag varit lite smått galen i att laga indisk mat. När du väl har skaffat alla kryddor så är det både billigt, enkelt och gott. Jag kommer att återkomma till indisk mat i kommande blogginlägg.

Ingredienser
2 burkar krossade tomater
2 dl röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk mango chutney
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen kryddnejlika (godare om den är mortlad!)
1 tsk koriander (pulver)
1 kanelstång
chili efter smak (jag hade två stycken chilifrukter)
lite finriven ingefära
salt, svartpeppar

Gör så här
1. Finhacka löken och vitlöken och fräs det i olja tillsammans med kryddorna.
2. I med krossade tomater, röda linser och mango chutney och låt allt koka upp.
3. Sänk sedan värmen och låt det småputtra i tjugo-tjugofem minuter.
4. Smaka av med salt och peppar

Servera med basmatiris och en klick mango chutney.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara