0 frukost

Hotellfrukost

Sug på ordet. Hotellfrukost. Visst finns det ett magiskt skimmer över det?
För mig personligen ser jag framför mig en dignande buffé med alla varianter av matpreferenser man kan ha; stekt bacon, ägg (hårda och löskokta), nybakat bröd i alla möjliga varianter, färsk frukt, 200 sorters müsli, yoghurt, fil, olika slags juicer med mera, med mera.
Visst känns det trist då när ens förväntningar är skyhöga när man sedan blir serverad en frukost som man kanske hellre hade varit utan.
Som den där gången när jag och brorsan åkte charter till Teneriffa, betalade extra för ”hotellfrukost” och blir serverade kaffe och croissant… Hade varit billigare att köpa det ute på stan. Löste sig ifs efteråt med pengarna då jag skrev ett argt brev till researrangören (hej Ving) och fick pengarna tillbaka utan ett ord. Eller som man hamnar på det där inte-så-sexiga hotellet bredvid motorvägen på besök hos leverantörer i Barcelona och blir serverad kanske den Ultimata FrukostBuffén! Som om jag hade dött och kommit till Breakfast Heaven! Snacka om dignande bord. Skulle nästan kunna tänka mig ett besök till mest för frukostens skull.
Något som jag tycker är något av ett lågvattenmärke är när hotellet använder sig av engångsbestick/engångstallrikar/pappmuggar. Trist som tusan. Verkligen. Visst kan jag väl förstå att man vill ”spara pengar” på att slippa diska eller ha personal som gör detta, men tillhör man en stor hotellkedja och har ett annars hyfsat utbud på sitt hotell såsom pool, gym, etc så borde väl det vara vettigt att få äta sin frukost som en civiliserad människa , gärna på klassiskt vitt porslin. Är detta för mycket begärt? Engångsbestick etc går verkligen bort. Känns som att äta på en bensinmack. Obra helt enkelt.
Nåväl, en sak som är lite pittoreskt och väldigt intressant är annars de lokala inslagen i en annars standardbetonad frukostbuffé. Ta till exempel de där ljuvliga små omeletterna med hackade grönsaker hopvikta till små perfekta kuvert på hotellet i Houston, eller det där sååå goda färskpressade apelsinjuicen på strandhotellet i Tunisien, eller varför inte härliga spanska korvar på det mysiga hotellet i Madrid?
Resa för mig är lika mycket en gastronomisk upplevelse som något annat. Det är en stund att komma iväg från det vanliga matbestyren (vadblirdetförmat?) och se/äta något annat. Detta ”annat” är dock inte alltid vad man väntar sig. I alla fall inte när det kommer till frukostbuffén.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara