0 kött

Hemmagjorda hamburgare

Jag köpte en mackapär på nätet för ett tag sedan – en burger stuffer. Det är en form man gör fyllda hamburgare med. Hade inte provat den ännu, så jag tänkte att ett inlägg till premiärturen med stuffaren kanske hade kunnat vara något för bloggen. Sagt och gjort, fram med köttfärsen, cheddarosten, baconet mm.

Själva mackapären är en plastform med ett lock där man fyller formen med köttfärs och sedan pressar ner locket i färsen. Alltihopa formas till en liten köttskål och den fyller man sedan med godsaker innan man slutligen klämmer på ett köttlock.

Det går i ca 200-250 gram köttfärs så det blir en stadig hamburgare. En räcker gott och väl till en person. Det blir nog mat över till en liten doggybag också ska du se.

För två pers behöver du således
500 gram färs
En massa cheddarost
Lite rödlök
Ett par tomater
Inlagd gurka
Pommes eller bröd…eller varför inte både och?
Hemmagjord BBQ-sauce
Svartpeppar och salt från kvarnen

I med cheddarost och lite kryddor sen pang på med locket. Var noga med att locket sluter tätt. Man vill ju ha kvar den goa osten innuti hamburgaren. Stek i välsmörad panna på medelvärme länge, länge. Vänd nångång.

Servera med inlagd gurka, stekt bacon, skivade tomater, stekt rödlök. Prova med lite hemlagad BBQ-sauce till burgaren. Smarrigt! Kanske en kall amerikansk lager från ett mikrobryggeri passar att skölja ner’et med.

 

Hade inga hamburgerbröd hemma så det fick bli pommes till. Gick bra det med. Riktigt bra hamburgertallrik om jag får säga det själv!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara