0 sött

Hello cupcake!

Jag gillar kakor – inget att sticka under stol med även om jag försöker hålla intaget till ett minimum på grund av att jag annars mest växer i färdriktningen…
Nånting annat jag gillar är trevliga kokböcker, framför allt när dom är skrivna av en av favoritkockarna – Leila Lindholm! Leila har skrivit ihop ett antal kokböcker under åren och den senaste heter ”Hello cupcake” och är mycket trevlig om man gillar smarriga bakverk! Mer om och av henne hittar du här.

Då min lilla prinsessa ska till och fylla två år tänkte jag baka lite cupcakes till henne – givetvis med rosa frosting!

Du behöver följande till själva cupcaken:
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 gram smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • En skvätt pressad citronsaft
  • Några droppar röd karamellfärg
Bara för att krångla till det lite, gjorde jag en laddning utan karamellfärg i men med ett par matskedar cacao i istället. Choklad är ju alltid gott!
Vispa äggen och sockret pösigt. Smält smöret, blanda smöret med mjölken och häll i ägg/sockersmeten.
Mät upp bakpulver, salt, vetemjölet, vaniljsockret och citronsaften och häll i. Vispa ihop alltihopa till en härlig smet. Beroende på hur mycket karamellfärg du har i så får du olika styrka på rödheten. Jag går på grisrosa.


 

Sen blir det frostingen – den härligt smarriga geggan man breder på cupcaken.


I den ingår det:
  • 100 gram philadelphiaost
  • 60 gram mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Några droppar röd karamellfärg
Rör ihop smöret, florsockret, vaniljsockret, citronsaften och philadelphiaosten till en krämig gegga.
Färga frostingen med några droppar av den röda karamellfärgen.
Bred på frostingen på kakorna och garnera med valfritt strössel. 

Hoppas lillskruttan blir nöjd med sitt födelsedagsfika!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara