0 fisk

Grillad laxsallad från North Carolina, del 2 i trio i lax

Detta är ett recept som jag har försökt återskapa efter mina smaklökars bästa förmåga. Åt en ljuvlig sallad på ett lunchhak i North Carolina för två år sedan. Stället var nog mer känt för sina cheesecakes, men det var salladen som etsade sig fast i mitt smakminne. Har lagat den ett par gånger och det blir helt klart godast om man grillar laxen så den får fin grillyta.

Ingredienser
En bit färsk lax, som grillas
2 skivor chèvre
Hallonbalsamico (den sorten som är lite segare, mer som en sirap)
Vinegrette på oliolja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar
Blandad grön sallad efter tycke och smak
Kanderade pecannötter (hetta upp en stekpanna, lägg i nötter och lite socker och vatten, låt smälta ihop, ta upp och fördela ut på bakplåtspapper, låt svalna)
1 granatäpple

Jag tycker det är trevligt att servera den här rätten på ett stort fat. Så böja med att lägga ut salladen. Del upp laxen i mindre bitar och lägg ut dem uppe på salladen. Ringla över vinegretten. Smula över chèvren i så stora bitar som du vill ha den. Strö över granatäpplekärnor och ringla lite hallonbalsamico över det hela. Toppa med de kanderade pecannötterna. Och som alltid så passar det fint med lite gott bröd till.

Men, nu blir det alltid som man tänkt sig, särskilt inte om några av huvudingredienserna inte var inhandlade och vädret inte inbjöd till grill. Då blir det till att tänka om. Jag tillredden min laxbit i ugnen, med salt och peppar och lite pressad citron på. Gjorde en sallad av paprika, rödlök, avokado, ärtskott och ruccola. Sen gjorde jag en vinegrette av balsamvinäger och olivolja och en dressing av matlagningsyoghurt och vitlök. Toppade allt med lite rostade pinjenötter och chèvren. Till och med mitt något för platta rågsurdegsbröd så ut som en lyxig brödpinne i anrättningen. Även fel kan bli väldigt rätt! 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara