0 bröd

Får det vara en macka? – del 2

Mina personliga favoriter av mackor varierar sig kraftigt mellan bröd, fyllning osv. Några smakprov kommer här: 
Korvmacka deluxe
Ta två halvor Polarkaka, veva på lite bordsmargarin, skär en massa skivor av Anderson & Tillmans falukorv (Uppländsk korvproducent), smeta på en god senap (gärna lokalproducerad, t ex Fyris Senap), slå ihop halvorna och skär fyra tårtbitar så har du en fantastisk korvmacka (två till förmiddagsmellis och två till eftermiddagsmellis).

Southwest Steak Sandwich
I Houston åt jag en mycket bra macka – Southwest Steak Sandwich i en sunkig cafeteria . Stället var inte mycket att hänga i julgranen, men att göra mackor kunde de.
Ta en New York style bred roll, skär tunna skivor av ribeye steak, stekta skivor av baby bell pepper, några skivor Pepper Jack Cheese, lite sallad och häll på en massa chipotle mayo och ”hey presto” har du en fantastiskt god macka.

Tuna roll
På stranden Playa Las Vistas på ön Teneriffa finns det en liten strandbar som säljer de allra godaste tonfiskmackorna. Ta en vanlig ”bread roll”, skiva gul lök tunt tunt samt kleta på en massa tonfiskröra. Skulle kunna tänka mig att de har i gräddfil och mayo i tonfiskröran. Fantastiskt gott tillsammans med en iskall spansk lager i solen.

Skinkmackan
Vid jul brukar jag griljera skinka. En enkel skinkmacka sådär några dagar innan jul är ju som himla gott. Lite av ett jul-intro inför vad som komma skall. Kanske är julmackan som bäst när skinkan precis är nygriljerad och rykande färsk ur ugnen. Knäckebröd, smör, nygrilljerad julskinka + grov skånsk senap – så enkelt, så gott.
Så för att knyta ihop säcken till vad som behövs för Den Bästa Mackan så är det nog upp till dig kära läsare att avgöra detta. Det är många parametrar som spelar in för vad just du tycker smakar gott, minnen man förknippar med en viss kombo, vad man har hemma för tillfället, speciella kinks osv. Själv tycker jag att smakkombinationen är det absolut viktigaste och det mest personliga.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara