0 grill

Får det vara en macka? – del 1

Här kommer del 1 av 2 i miniserien om mackor. Vaddå mackor kanske du tänker? En macka är en macka är en macka kan man tycka, men ibland kan en macka vara Den Mackan som är sååå smarrig att man dånar när man sänker tänderna i den.
Men vad som gör en macka till någonting fantastiskt gott att smaska i sig skiljer sig som bekant från person till person. Några kriterier borde man kunna spalta upp i alla fall:
Smakkombinationen
Kanske det absolut viktigaste med mackan. Funkar inte kombinationen av ingredienserna blir det ju så klart inte en höjdare. En favoritmacka ska vara en höjdare. Basta.
Brödet
Det bara måste vara färskt bröd. Beroende på macka så är valet av själva brödsorten också en knäckfråga. Finns så många olika sorters bröd man kan göra fantastiska mackor av, hembakat surdegsbröd, bread rolls i olika former, baugetter, osv.
Presentationen
Angående själva formatet på mackan så är det ju bra ifall man kan bita över den och inte behöva gnaga av ett hörn och äta sig innåt som på en gigantisk macka. Blir så opraktiskt då. Själva fyllningen får gärna stanna på plats också, inte rinna alltför mycket över handlederna vid ätandet. Ett praktiskt smörpapper är bra.
Själv kan jag tycka att favoritmackan är lite beroende på omgivningen också, t ex kanske man inte äter en Philly Cheese Steak Sandwich i Töreboda, eller en korvmacka i på en thailändsk badstrand. I alla fall funkar jag så när jag är ute och reser – det får helst vara nått lokalt. Limpa har jag hemma.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara