0 vego

Enkel vardagsmat för en ynklig själ

Ibland kan det vara svårt att ta tag i matlagningen när man är sjuk. Jag tycker dessutom att det är svårt att sätta fingret på vad jag är sugen på. Merparten av fallen: inget alls. Allt som oftast faller valet på té och varma mackor. Men det är ta mig tusan ingen mat. Detta skulle inte bli en av de gångerna då jag sjunker till de varma mackornas ynkligaste vrå. Rakryggad bestämde jag mig för att göra en böngratäng som jag vid tillfälle hade snubblat över receptet till.

Jag kände att receptet var tvunget att vara lätt. Mycket lätt.

Böngratäng

2 tunt skivade vitlöksklyftor (vill du vara lite skönt häftig så använder du naturligtvis rakblad)
4 msk extra virgin olivolja
1 kvist rosmarin
1 burk krossade tomater
1 burk sköljda Borlottibönor ca 400 gr
2 st paket mozzarella, skivade
salt, peppar och strösocker

Fräs vitlöken i oljan utan att den tar färg. Lägg i rosmarin och tomater och låt det koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och strösocker. Lägg i bönorna på slutet och häll upp det i en ugnsfast form. Lägg på den skivade mozzarellan. Grädda i 15 minuter.

Avnjut med grönsallad, gott bröd och Isaac Hayes’ episka Black moses. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara